חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה

החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה מגדיר במפורש את חובת המעסיק לנקוט באמצעים למניעת הטרדות, למיגורן ולתיקון העוול שהן יצרו, במידה והתרחשו. חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה נועדה למנוע את התופעה, והנה מעוגנת בחוק למניעת הטרדה מינית ובתקנות למניעת הטרדה מינית (חובות המעביד).

מעסיק שלא פועל לפי הנחיות החוק והתקנות הללו חושף את עצמו לתביעה אזרחית מצד העובדים שלו, מה שעלול להוביל להטלת קנסות ואף להגשת כתבי אישום על ידי אגף האכיפה של חוקי העבודה.

מהי חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה?

החוק למניעת הטרדה מינית במקום העבודה והתקנות למניעתה מחייבות את המעסיק לנקוט באמצעים למניעת הטרדה מינית בשגרת מקום העבודה ובמסגרת התרבות הארגונית, ואף קובעים איך יש לנהוג כאשר מופיעה תלונה על הטרדה מינית במקום העבודה.

חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה חלה על כלל המעסיקים, אולם יש דרישות מסוימות שמותאמות לפי מספר העובדים בארגון.

חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה נקבעה גם במוסדות להשכלה עיונית ומקצועית, כולל באשר ליחסי סגל מול סטודנטים, וכן על כוחות הביטחון, המשרתים בהם ועובדיהם.

חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה

חובת המעסיק בנקיטת אמצעים למניעת הטרדה מינית במקום העבודה

בכדי למנוע התנכלות או הטרדה מינית במקום העבודה, המעסיק נדרש לנקוט באמצעים. בהקשר זה, חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה תקפה גם כאשר מדובר בעובדים ששוהים במדינה זרה במסגרת עבודתם, ובמיוחד כאשר במדינה הזרה מתקיימת תרבות עסקית עם גבולות עבודה מטושטשים, מה שמגביר את הסיכויים להטרדה מינית.

המעסיק מחויב ליידע את העובדים בחברה ומנהליה כי חל איסור על הטרדה מינית והתנכלות, ואף לדרוש מהם להימנע מכך.

ניסוח תקנון ופרסומו בקרב עובדי החברה ומנהליה

מי שמעסיק יותר מ- 25 עובדים נדרש להעלות על הכתב תקנון, בו מצוין במפורש האיסור על הטרדה מינית, ולחלק את התקנון לכלל העובדים והמנהלים. כאשר יש עובדים שדוברים שפות זרות, יש להגיש להם תקנון מתורגם לשפתם. את התקנון יש לתלות במקום בולט לעין שנגיש לכלל העובדים וצוות ההנהלה.

כאשר העסק או החברה מפעילים שלוחות/ סניפים נוספים, חובת המעסיק בהטרדה מינית בעבודה לפרסם את התקנון בכל אחד מהם.

פרט לכך, על המעסיק לאפשר לעובדי החברה לקחת חלק בפעילויות הסברה והדרכה, שמטרתם למנוע הטרדה מינית במקום העבודה, במסגרת שעות העבודה.

מינוי אחראי להטרדה מינית במקום העבודה

עוד נדרש המעסיק למנות אחראי למניעת הטרדה מינית, כאשר העסק מונה יותר מ- 10 אנשים. אם העסק מונה פחות מ- 10 עובדים, בעל העסק יהיה הממונה. כאשר העסק מתפרס גאוגרפית באופן נרחב, יש למנות יותר מאחראי אחד, בהתאם לפריסת העסק. האחראי ממונה על קבלת התלונות בנושא הטרדה מינית, קיום בירור, ייעוץ באשר לאופן הפעולה הנכון ומתן ייעוץ, מידע והדרכה לעובדי החברה כולה.

בית המשפט קבע, שהאחראי לנושא הטרדות מיניות במקום העבודה צריך להיות אישה, אלא אם לא נמצאה אישה מתאימה למילוי התפקיד.

על בעל העסק ליידע את כל העובדים שלו מהו שמו של האחראי וכיצד ניתן ליצור עמו קשר. כמו כן, הוא נדרש לאפשר לאחראי לפעול, לאפשר לו דרכי גישה ולתת לו את תנאי העבודה האופטימליים לביצוע תפקידו.

חוששים שאינכם מממשים את מלוא הזכויות שלכם? חוויתם פגיעה או הטרדה במקום העבודה? רוצים לדעת אילו התנהגויות עלולות להתפרש כהטרדה מינית במקום העבודה? חלילה מדובר במקרה ובו מעסיק מטריד מינית? צרו קשר עם עורך דין הטרדה מינית, וקבלו את כל המידע שנחוץ לכם עכשיו!

שתפו ב:

/ 5.

אתם לא לבד!
צרו קשר עוד היום
טיפול וייצוג בהטרדות מיניות בעבודה

משרד עורכי הדין הלפגוט אדרי ושות’, הינו משרד בוטיק המתמחה בליווי, טיפול וייצוג בתיקים מורכבים של הטרדה מינית במקום העבודה. המשרד הוקם על מנת ליצור סביבה נעימה, בטוחה ומקצועית בסביבת העבודה. אתם לא לבד! הצוות שלנו מיומן בטיפול במקרים של הטרדה מינית בצורה רגישה אך יעילה. אנו עוסקים בחינוך באמצעות הרצאות, ייצוג נפגעי הטרדה מינית בערכאות משפטיות וליווי כולל ותומך.

דילוג לתוכן