תביעה אזרחית או תלונה במשטרה

הוטרדתי בעבודה - להגיש תביעה אזרחית או תלונה במשטרה?

בפני מי שהוטרדו מינית בעבודה עומדות 2 אפשרויות: תביעה אזרחית או תלונה במשטרה. במאמר הבא נסביר את ההבדלים בין שני ההליכים הללו, וכיצד כדאי לפעול.

הגשת תלונה במשטרת ישראל

הגשת תלונה היא הצעד הראשון שפותח בהליך פלילי. המשטרה פותחת בחקירה, מעבירה את התיק לפרקליטות, ושם מוחלט האם התיק ייסגר, האם יתקיים דיון להסדר מותנה או שיוגש כתב אישום, מה שיוביל את התיק אל כותלי בית המשפט. במקרים אלו המדינה היא שתובעת את הנאשם, ומי שמתלונן נמצא במעמד של עד.

לפני שמגישים תלונה במשטרה בגין הטרדה מינית במקום העבודה חשוב לקחת בחשבון את התזמון. ככל שהתלונה מוגשת בסמוך למועד האירוע, כך קל יותר לאסוף ראיות, שבמקרים רבים לא ניתן לאסוף בהמשך. העדר ראיות עלול להשפיע על החלטת הפרקליטות ולמנוע הגשת כתב אישום.

חשוב לדעת, שבמרבית תחנות המשטרה בישראל יש אנשי מקצוע מיומנים שהוכשרו לבצע חקירות בתחום עבירות מין. אם מגישים תלונה בגין הטרדה מנית, כדאי לבקש להיחקר על ידי צוותים אלו.

מי שמגיש את התלונה רשאי לבחור את מגדר החוקרים, ואף לבקש להיחקר בחדר פרטי. ניתן לדרוש ליווי של קרוב משפחה/ חברה או כל מלווה אחר בזמן מתן העדות (או בעת עימות, אם זה מתבקש), ובתנאי שהם לא היו נוכחים במועד הפגיעה שבגינה מגישים את התלונה.

תביעה אזרחית או תלונה במשטרה

תביעה אזרחית על הטרדה מינית

כל אדם שעבר הטרדה מינית יכול לתבוע מהפוגע פיצויים בגין הנזק שנגרם לו. בהליך מסוג זה, התביעה מתנהלת מול האדם שתובעים, וכאשר מדובר בהטרדה מינית במקום העבודה, ייתכן שגם מול המעסיק או גורמים בכירים.

התביעה האזרחית אינה תלויה בהליך הפלילי, וניתן להגיש אותה בלי קשר אליו. עם זאת, במקרים בהם הפוגע נמצא אשם לפי החלטת בית המשפט, ההליך האזרחי הרבה יותר פשוט, וכל מה שנדרש הוא להוכיח את הנזק שנגרם ומידתו.

כאשר הפוגע נמצא אשם בהליך הפלילי ניתן להגיש תביעה אזרחית באמצעות אחד משני המסלולים הבאים:

1. תביעה אזרחית, במסגרתה פסק הדין משמש כראיה תביעה מסוג זה ניתן להגיש בכל עת, ובתנאי שלא חל עליה חוק התיישנות.
2. תביעה אזרחית נגררת להרשעה בפלילים תביעה שמוגשת להרכב שופטים זהה לזה שהרשיע את הפוגע במסגרת ההליך הפלילי. אף על פי שלהליך מסוג זה יש יתרונות מסוימים הברורים לכל, לא ניתן להגיש תביעה אזרחית במסלול זה אם חלפו יותר מ- 30 יום ממועד מתן פסק הדין הסופי.

רוצים לדעת איזו התנהגות תיחשב להטרדה מינית? בקרו כאן.

בגין אילו נזקים ניתן לתבוע פיצויים?

  • הפסד השתכרות בעבר או בעתיד – הפסד שעלול לנבוע מפגיעה בכושר העבודה או באפשרות להתקדם במקום העבודה.

  • עלויות טיפולים ושיקום – טיפולם נפשיים שנדרשים לשיקום, תרופות, סיוע חיצוני וכל מה שנדרש לצורך שיקום האדם שהתלונן על הטרדה מינית.

  • הזדקקות לעזרת הזולת בעבר ובעתיד – סעיף זה כולל סיוע בבית כתוצאה מקשיי תפקוד לדוגמה.

  • כאב וסבל – אם האדם שנפגע חווה כאב וסבל במהלך האירוע או אחריו, הוא רשאי לתבוע פיצויים. כאב וסבל כוללים פגיעה בדימוי עצמי וירידה בביטחון העצמי, חוסר אמון, פחד וחרדה ועוד.

החוק למניעת הטרדה מינית קובע כי ניתן לקבל עד 120,000 ₪ ללא הוכחת נזק. במידה והוכח כי נגרם נזק לאדם שנפגע, סכום הפיצויים יכול להיות אף גבוה מזה.

בעזרת עורך דין הטרדה מינית תבטיחו לעצמכם את מרב הסיכויים לקבל את מלוא הפיצויים שמגיעים לכם.

במידה וחוויתם הטרדה בעבודה ואתם לא בטוחים איזו אפשרות היא המתאימה עבורכם – תביעה אזרחית או תלונה במשטרה, חייגו אלינו עכשיו 03-5663073.

שתפו ב:

/ 5.

אתם לא לבד!
צרו קשר עוד היום
טיפול וייצוג בהטרדות מיניות בעבודה

משרד עורכי הדין הלפגוט אדרי ושות’, הינו משרד בוטיק המתמחה בליווי, טיפול וייצוג בתיקים מורכבים של הטרדה מינית במקום העבודה. המשרד הוקם על מנת ליצור סביבה נעימה, בטוחה ומקצועית בסביבת העבודה. אתם לא לבד! הצוות שלנו מיומן בטיפול במקרים של הטרדה מינית בצורה רגישה אך יעילה. אנו עוסקים בחינוך באמצעות הרצאות, ייצוג נפגעי הטרדה מינית בערכאות משפטיות וליווי כולל ותומך.

דילוג לתוכן